درد دل فعالان صنعت، کشاورزی و دامپروری خراسان شمالی با رئیس مجلس/ ظرفیت‌های کشاورزی و دامپروری خراسان شمالی نیازمند توجه ویژه است

10:46 - 10 خرداد 1402
کد خبر: ۴۷۱۵۵۵۴
دسته بندی: سیاست ، عمومی
درد دل فعالان صنعت، کشاورزی و دامپروری خراسان شمالی با رئیس مجلس/ ظرفیت‌های کشاورزی و دامپروری خراسان شمالی نیازمند توجه ویژه است
فعالان حوزه‌های صنعت، کشاورزی و دامپروری خراسان شمالی ضمن برشمردن مشکلات و دغدغه‌های حوزه فعالیت خود، از رئیس مجلس خواستار رسیدگی به این مسائل شدند.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، همایش صنعتگران، کارآفرینان، کشاورزان و دامپروران استان خراسان شمالی با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این مراسم جمعی از فعالان اقتصادی در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و دامپروری مسائل و دغدغه‌های خود را بیان کردند.

طاهرنسب، فعال حوزه صنعت برگزاری این نشست در شهرک صنعتی شیروان را نشان دهنده اهمیت دادن و دغدغه‌مند بودن رئیس مجلس شورای اسلامی به حوزه تولید و صنعت دانست و عنوان کرد: به عنوان یک تولید کننده و صادر کننده مشکل اصلی در حوزه اقتصاد را نداشتن فرهنگ اقتصاد می‌دانم و معتقدم بسیاری از مشکلات کشور با بهره مندی از فرهنگ اقتصاد اسلامی حل خواهد شد.

وی خود را بزرگترین تولیدکننده بالش عروسکی در کشور معرفی کرد و گفت: بسیاری از کسب و کار‌های خرد در کشور وجود دارد که ظرفیت بالایی در اقتصاد کشور دارند، ولی مغفول مانده‌اند، بنابراین اگر بتوانیم به مردم آموزش دهیم که چگونه از این کسب و کار‌های خرد بهره ببرند، نوسانات بازار ارز کمترین تاثیر را در زندگی آن‌ها خواهد داشت.

این فعال حوزه صنعت خواستار تخصیص متمرکز بودجه‌های استانی شد و گفت: با تقسیم بودجه‌های استانی مسئله‌ای حل نخواهد شد، ولی اگر این بودجه‌ها به صورت متمرکز برای حل یک مسئله تخصیص یابد، می‌تواند باری را از شبکه مسائل استان بکاهد.

شیرگانی فعال حوزه کشاورزی نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت اسفناک خشکسالی در کشور عنوان کرد: استان خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که در حوزه کشاورزی بسیار فعال بوده، ولی تعیین بودجه‌های اندک برای جبران خسارات خشکسالی در موضوع کشاورزی کفاف این حوزه را نمی‌دهد.

وی خواستار اختصاص وام به حوزه کشاورزی شد و گفت: با توجه به اینکه این فرصت در کشور وجود ندارد که به دلیل تحریم‌های ظالمانه از تجهیزات مدرن در حوزه کشاورزی برای بالا بردن بهره وری استفاده کنیم، اعطای وام‌های تبصره‌ای تنها راه نجات کشاورزی در این شرایط است.

این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه صنعت کشاورزی در قبال تورم ایجاد شده در جامعه نیاز به کمک دارد، اضافه کرد: چرا باید در شرایطی که در جوار بزرگترین نیروگاه استان یعنی نیروگاه شیروان قرار داریم، اما از نبود آب و برق در حوزه صنعت و کشاورزی رنج ببریم.

وی، قطع برق چاه‌های کشاورزی برای جبران کمبود برق در استان را اقدامی نادرست و غلط دانست و گفت: آثار مخرب این تصمیم گیری‌ها در آینده و در ضربه‌ای که به تولید می‌خورد، خود را نشان خواهد داد.

شیرگانی مشخص نبودن نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی را با توجه به اینکه در خرداد ماه قرار داریم، یکی دیگر از نقاط ضعف در حوزه کشاورزی دانست و خواستار تعیین نرخ تضمینی محصولات کشاورزی تا پایان ماه جاری شد.

نیک فرجام، فعال حوزه دامپروری استان نیز، دامپروری را بزرگترین صنعت در استان خراسان شمالی دانست و گفت: ۴۵ درصد از جمعیت استان خراسان شمالی به حرفه دامداری مشغول هستند و بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک و ۷۰ هزار رأس دام سنگین در استان وجود دارد که هر گونه تصمیم گیری درخصوص خرید نرخ تضمینی به این حوزه ضربه وارد می‌کند.

وی، کاهش بارش و خشکسالی در این استان را موجب ضربه زدن به حوزه دامداری دانست و خواستار خرید تضمینی دام توسط شرکت امور دام در استان خراسان شمالی شد و یادآوری کرد که این مهم با پیگیری‌های نمایندگان استان در سال گذشته انجام شده است.

کفالی، فعال حوزه صنعت نیز حضور رئیس مجلس در سال مهار تورم و رشد تولید در استان خراسان شمالی را مغتنم شمرد و گفت: در شرایط فعلی سرمایه گذاری از طرف بخش خصوصی در حوزه تولید به هیچ عنوان از سوی کارشناسان اقتصادی توصیه نمی‌شود، چرا که برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد، لذا اشخاصی که در حوزه تولید فعالیت می‌کنند، دل در گرو این کشور داشته و به دنبال کارآفرینی هستند.

وی افزود: متاسفانه بسیاری از قوانین برای تولید کننده دست و پاگیر بوده و لازم است در جهت صدور مجوز‌ها تسهیل گری صورت گیرد.

کفالی خواستار اختصاص تسهیلات ویژه برای رونق تولید مناطق محروم شد و نسبت به قطعی برق و گاز واحد‌های تولیدی ابراز نگرانی کرد.

وی همچنین تکمیل مسیر‌های حمل و نقلی در استان به ویژه تکمیل راه آهن و جاده‌های مرزی را موجب افزایش ترانزیت و به تبع آن تولید در استان ارزیابی کرد.

محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی نیز در این مراسم با اشاره به اختصاص ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این استان در سفر رئیس جمهور عنوان کرد: متاسفانه با وجود این مصوبه، بانک‌ها به وظیفه خود در این قبال عمل نمی‌کنند و به دلایل مختلف تسهیلات را پرداخت نمی‌کنند.

وی با تاکید بر ضرورت اتصال مسیر ریلی استان خراسان شمالی به کشور ترکمنستان به مسیر بجنورد - گلستان که حدود ۳۰ کیلومتر از آن باقی مانده است، اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد در کنار این اقدامات، طرح‌های آبرسانی استان نیز مجوز‌های لازم را اخذ کند.

استاندار خراسان شمالی در پایان خواستار همکاری بانک مرکزی با استان خراسان شمالی برای اعطای تسهیلات در جهت رونق تولید استان شد.

علی جدی، نماینده مردم شیروان در این مراسم با بیان اینکه شهرستان مرزی شیروان تبدیل به پایگاه عمرانی شده و این مهم مرهون نگاه مثبت شما برای اختصاص اعتبارات محرومیت زدایی و ریل گذاری مناسب است، گفت: در این شهرستان پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های مختلف عمرانی، صنعتی، کشاورزی بهداشت و درمان و آموزشی است.

وی افزود: در استان فقط یک فرودگاه داریم و بسیاری از محرومیت‌های استان به همین دلیل است.

جدی یادآور شد: سرمایه‌های استان در بانک‌های خارج از استان قرار دارد.

در این مراسم از خانواده معزز شهدای شیروان نیز تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *